#kotona #energiatehokkuus #energiavinkki #turvallisuus #kodinkone #vapaalla #laiteuutuudet #resepti #sähkö #viihde-elektroniikka #kolumni #sähköauto #lämpö #sähköinen liikenne #sähköverkko #verkkopalvelu #työ #ilmastonmuutos #hyvinvointi #energiansäästö #tulevaisuus #osaaminen #piha #kaukolämpö #astettaalemmas #puutarha #kesämökki #valaistus #energiantuotanto #lämmitys #sähkönsiirto #sähkönsäästö #ilmastointi #testi #ympäristö #sisustus #sähköpula #aurinko #energiapolitiikka #hiilijalanjälki #pääsiäinen #aurinkopaneeli #sähköasennukset #tekoäly #toimitusvarmuus #moottorilämmitys #datahub #sähköpalo #sähköpyörä #sahkolasku #Laskiainen #sähkögrilli #sähköuto #sähköpotkulauta #sähkövero #kotivara #ystävänpäivä #sähkölentokone #sähköhammasharja #kinkkutemppu

#sähköpula

Suomi tarvitsee vahvan sähköverkon
Artikkeli 21.11.2022

Suomessa tarvitaan paljon energiaa, josta kasvava osa on sähköä. Suuri energiatarve johtuu muun muassa sijainnista viileällä ilmastovyöhykkeellä, energiaintensiivisestä teollisuudesta ja korkeasta elintasosta tulevasta kotitalouksien korkeasta kulutuksesta. Tästä syystä tarvitsemme vahvan ja toimivan sähköverkon ja riittävän tuotannon. Tänä talvikautena tätä tasapainoa koetellaan.

Yritysten sähkökatkoihin varautumisessa parantamisen varaa
Artikkeli 31.10.2022

Alle kolmasosa yrityksistä on varautunut mahdollisiin sähkökatkoksiin. Mikäli varautumista on suunniteltu, yleisimmät keinot ovat olleet suunnitelmat sähkön säästämiseksi kulutuspiikkien aikana. Suuremmat yritykset ovat varautuneet selvästi pienempiä yrityksiä paremmin.

Taloyhtiössäkin kannattaa varautua
Artikkeli 28.10.2022

Myös taloyhtiöissä kannattaa varautua niin sähkön-, veden- kuin lämmönjakelun häiriöihin. Varautuminen on hyvä ulottaa myös taloustilanteen tiukkenemiseen inflaation nostaessa kustannuksia. Häiriöitä ja kustannusten nousua voi taklata karsimalla turhaa energiankulutusta ja pitämällä yhtiön kiinteistöt ja tekniikka kunnossa.

Varaudu poikkeustilanteisiin kotivaralla
Artikkeli 20.10.2022

Pärjäisittekö kotona kolme vuorokautta niillä tarvikkeilla, joita teillä on? Varautuminen on noussut vahvasti keskusteluihin nykyisen maailmanpoliittisen tilanteen vuoksi. Mahdollinen sähköpula on yksi syy varautua, mutta syitä on muitakin.

Sähkönsäästön tulokset näkyvät jo
Artikkeli 19.10.2022

Kuluttajien sähkönkäyttö on laskenut 13,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Säästäminen on aloitettu jo elokuussa ja jatkunut vahvana syyskuussa. Samaan aikaan on lisääntynyt myös käytön ajoittaminen matalamman kulutuksen aikoihin. Nämä ovat kaksi parasta tapaa välttää korkeimmat hintapiikit ja sähköpula.

Sähköpula – se estetään yhteisillä teoilla
Artikkeli 19.10.2022

Meillä ei ole sinällään pulaa sähköstä, mutta sähköä on tuotettava joka hetki yhtä paljon kuin sitä kulutetaan. Korkeimman kulutuksen aikana saattaa tulla hetkiä, jolloin sähkön tuotannolla ja tuonnilla ei pystytä kattamaan sen hetkistä tarvetta. Näin voi syntyä hetkellinen sähköpula, jonka vuoksi myös kulutusta joudutaan rajoittamaan hetkellisesti. Sähköpulan estämisessä jokaisen teoilla on merkitys.